29 mája 2013

Treska so špenátom


Ryby najradšej robím v parnom hrnci. Obed je za 20 minút hotový... 
a ak milujete ryby tak ako ja, nie je čo riešiť.



Čo budeme potrebovať:
treska filet  * soľ morská  *  maslo
bylinky - tymián, estragón, petržlenová vňať
citrón 

Špenátové zemiaky:
zemiaky  *  špenát čerstvý  *  smotana sladká
cesnak  *  soľ  *   mleté čierne korenie
Poďme variť:
tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami - 
tymián, estragón, petržlenová vňať...
zemiaky nakrájame na drobno a osolíme soľou, pridáme nadrobno 
nasekanú petrželku, špenát len osolíme a dáme pariť, 
rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút 
keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým 
čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu
 a maslo, dobre premiešame ale nerobíme kašu
 pridáme ochutený špenát
a zľahka premiešame
a podávame s parenou rybou, pokvapkáme citrónom, pridáme kúsky masla
môžeme podávať aj zvlášť nech si každý naberie tak ako má rád....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára