31 augusta 2013

Losos so smotanovo syrovými rezancami a špenátovou omáčkou


Toto je jeden z receptov ktorý pripravíte behom 20-tich minút, čiže rýchlovka... do hrnca dám variť cestoviny, na hrniec položím parák s rybou, takže ryba a cestoviny sa robia naraz. Príprava omáčky a špenátu zaberie asi 15 minút a je uvarené... ale občas keď sa mi chce, pripravím si domáce cestoviny, ako rybu použijem lososa a z jednoduchej rýchlovky sa stane luxusné jedlo :-)

26 augusta 2013

Na balkóne...

Sedela som v sobotu na balkóne, slniečko svietilo (dnes už prší), v ruke foťák, že si pofotím moju balkónovú záhradku, keď tu zrazu okolo mňa začalo čosi lietať. Ako asi každá ženská mám odpor k hmyzu, hlavne takému čo prudko a nekoordinovane lieta a mne sa zdalo, že robí na mňa nálety... no ukázalo sa, že ja som mu celkom ľahostajná, záujem to malo len o moje kvietky a tak som chytila foťák a cvakala. Úloha to neľahká, odfotiť niečo čo kmitá krídelkami tak rýchlo, že na väčšine fotiek je len rozmazaná machuľa. Nakoniec som ho fotila celý deň a bola som rada, že s mojou technikou som urobila zopár záberov kde aj vidieť objekt môjho záujmu....


21 augusta 2013

Nátierka z cukety




Jednoduchá nátierka zo zeleniny a vajec. Nikdy nesklame. Je dobrá teplá na raňajky ale aj studená na desiatu či večeru.







Čokoládové muffiny


Muffiny pečiem rada a často, mám zopár receptov ktoré obmieňam a dopĺňam... jedným z nich je aj tento recept na úžasné čokoládové mufinny do ktorých som tento krát pridala lieskovce :-) 

17 augusta 2013

Ako sme s Agátkou piekli na svadbu jej rodičov.

Naša malá Agátka má už dva rôčky a jej rodičia sa rozhodli, že sa zoberú... hurá, no konečne, zvolali šťastní rodičia budúcej nevesty a ženícha!!! a pustili sa do príprav....
my s Agátkou sme si vyhrnuli rukávy a pustili sme sa do pečenia všakovakého slaného pečiva od výmyslu sveta.... a veru sme sa vybláznili :-)