11 decembra 2015

Orechové srdiečka




malé, sladké drobnosti nesmú chýbať na žiadnom vianočnom stole a už vôbec nie orechové 











Čo budeme potrebovať:
280g polohrubej múky
210g masla
70g mletých orechov
70g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1/2 lyžičky sódy bicarbóny

a ešte:
nutella alebo džem
čokoládová poleva tmavá a biela

zo surovín vypracujem hladké cesto, zabalím ho do fólie a dám do chladničky cca na hodinu
potom vyvaľkám na cca 4mm a vykrajujem srdiečka
uložím na plech, na pečiaci papier a pečiem vo vyhriatej rúre na 220°C asi 8 minút
vychladnuté som zlepovala nutellou a časť džemom
zlepené som máčala v čokoláde a hneď som ich dozdobila bielou čokoládou


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára