Kedysi dávno náš kamarát robil zeleninový šalát, veľmi nám chutil a ja som si vypýtala recept... kapusta, mrkva, cibuľa, majonéza, kyslá smotana - nakrájať, zamiešať, dochutiť... dlho, dlho bol toto náš obľúbený recept a vôbec som netušila, že tento šalát sa volá Coleslaw... nedávno jeden výborný kuchár, Slovák Mirko žijúci v ďalekom Calgary zverejnil recept na šalát Coleslaw z karfiolu, nedalo mi, vyskúšala som a je fakt výborný... my sme ho jedli len tak s bagetou, ale budem ho robiť aj k mäsu a určite ho v lete spravím na grilovačku...
Menovky
- Bezmäsité jedlá
- Cestoviny
- Čo som varila...
- Divina
- Domáce výrobky
- Hrnčekové koláče
- Chlieb a pečivo
- Jedlá z mäsa
- Jedlo z jedného hrnca
- Keď varí muž
- Kysnuté cesto
- Len tak...
- Nátierky
- Parný hrniec
- Pečenie vianočných medovníkov
- Polievky
- Prílohy
- Prívarky
- Ryby
- Sladké drobnosti
- Sladké koláče
- Sladké nepečené dobroty
- Slané koláče
- Slané pečivo
- Studená kuchyňa
- Sušienky
- Torty
- VARÍM s VNÚČATAMI
- VEĽKÁ NOC
- VIANOCE
- Zákusky
- Zaváranie
- Zeleninové jedlá
- Zeleninové šaláty
- Zmrzlina
29 januára 2015
28 januára 2015
Pappardelle s avokádom
Labels:
Avokádo,
Bezmäsité jedlá,
Cestoviny
keď treba rýchlo niečo teplé do brucha, cestoviny to vždy istia ... v chladničke mi už dlhšie svietilo avokádo, bolo ho treba urýchlene minúť tak som uvarila cestoviny, pridala avokádo a čo dom dal a vznikol tento jednoduchý recept hotový asi za 15 minút...
12 januára 2015
Nátierka z avokáda
Labels:
Avokádo,
Bezmäsité jedlá,
Nátierky,
Raňajky,
Zeleninové jedlá
keď som sa dva týždne po Vianociach postavila na váhu, horko ťažko zaplakalo moje srdce... a keďže som od prírody lenivec ešte týždeň som sa bránila, zrkadlo a gombík na nohaviciach ale nepustia, tak som nabehla akože na zdravšiu stravu... žiadne diéty, to u mňa neplatí, po každej diéte som ešte viac nabrala... no a aby som sa nejako rozbehla urobila som si avokádovú nátierku, teraz už s plným bruchom rozmýšľam či je toto vôbec diétne jedlo... dúfam, že je aspoň zdravé...
03 januára 2015
Plnený husací krk
Labels:
Hydina,
Jedlá z mäsa
plnený husací krk som robila naposledy hádam pred 20-timi rokmi, to ešte môj otec choval húsky a tak o pekný husokrk nebola núdza... z kupovanej husi kožu z krku veru nezískate... nedávno môj muž kúpil husokačku, obrovský 5 kilový kus z domáceho chovu, až som sa zhrozila, že čo s ňou... ale na druhej strane som sa potešila pretože mala všetky vnútornosti, okrem pečienky a jeden krásny veľký krčisko aj s kožou, hneď som vedela, že bude nielen pečená husokačka a z drobov polievka ale, že po dlhom čase bude aj plnený krk...
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)