tak ako každý rok aj tento mám plný balkón byliniek a tento rok sa im mimoriadne darí... tohto roku som nasadila aj špenát, pekne nahusto a tak ho pravidelne pretŕham a pravidelne aj konzumujem... dnes prišla na rad bazalka a špenát a čo k tomu? no predsa cestoviny a paradajková omáčka... mne to k sebe ohromne pasuje a hlavne je to taká rýchlovka...
Menovky
- Bezmäsité jedlá
- Cestoviny
- Čo som varila...
- Divina
- Domáce výrobky
- Hrnčekové koláče
- Chlieb a pečivo
- Jedlá z mäsa
- Jedlo z jedného hrnca
- Keď varí muž
- Kysnuté cesto
- Len tak...
- Nátierky
- Parný hrniec
- Pečenie vianočných medovníkov
- Polievky
- Prílohy
- Prívarky
- Ryby
- Sladké drobnosti
- Sladké koláče
- Sladké nepečené dobroty
- Slané koláče
- Slané pečivo
- Studená kuchyňa
- Sušienky
- Torty
- VARÍM s VNÚČATAMI
- VEĽKÁ NOC
- VIANOCE
- Zákusky
- Zaváranie
- Zeleninové jedlá
- Zeleninové šaláty
- Zmrzlina
25 apríla 2015
Špagety s paradajkovou omáčkou a mladým špenátom
tak ako každý rok aj tento mám plný balkón byliniek a tento rok sa im mimoriadne darí... tohto roku som nasadila aj špenát, pekne nahusto a tak ho pravidelne pretŕham a pravidelne aj konzumujem... dnes prišla na rad bazalka a špenát a čo k tomu? no predsa cestoviny a paradajková omáčka... mne to k sebe ohromne pasuje a hlavne je to taká rýchlovka...
Nátierka z jogurtu a mladého špenátu
momentálne hospodárim na mojej balkónovej záhradke a mám z nej veľkú radosť... tohto roku sa darí, zatiaľ, všetkému čo som posadila... ja mám na balkóne predovšetkým bylinky - bazalka, tymián, oregáno, ligurček, pažítka, petrželka, saturejka, majorán, kôpor, rozmarín, mäta... a tohto roku som prvý krát zasadila do hrantíka aj špenát a som z neho nadšená, vzišiel behom pár dní a teraz ho pomaly pretŕham a hneď aj zjem... mladé výhonky z celkom prvej pretrhávky som použila do tejto výbornej nátierky...
15 apríla 2015
Langoše a fazuľovica so slížami
Labels:
Bezmäsité jedlá,
Fazuľa,
Polievky,
Strukoviny
no
a teraz to vyzerá, že bohvieako často nevarím... sľúbila som aspoň dve
fotky týždenne a teraz už mesiac nič.. ale veď ja varím... len akosi
furt to isté a nemám čas ani na to fotenie, do toho sviatky... a tak,
samé výhovorky...
keď
som ale dnes napiekla langoše musela som ich nafotiť... langoše som
nepiekla niekoľko rokov, už ani nepamätám... mám niekoľko receptov,
najlepší je ten chladničkový, určite to poznáte, cesto sa rozdelí do
sáčkov a v chladničke vydrží aj týždeň... a keď dostaneme chuť stačí
vytiahnuť, nechať podkysnúť a vypražiť... recept podľa ktorého som
robila dnes bol dobrý, ale iba na okamžité zjedenie, za hodinku boli už
mierne gumové, našťastie sme už boli najedení takých dobrých, čerstvých,
chrumkavých...
ešte som uvarila hustú fazuľovú polievku so širokými rezancami
môj
muž, keď prišiel z práce domov si najprv dal pivo a cigaretku, potom
veľkú misku polievky a nakoniec langoše potreté jahodovým džemom :-)
povedal, že na to má chuť... ja viem, že sú všelijaké kombinácie s
kečupom, s majonézou, so syrom - pre mňa je to ale pánske huncúctvo,
langoš má byť s cesnakovou pastou až vás huba páli, presne také som si
dala ja
cesnakovú
pastu si robím sama - veľa cesnaku pretlačím, pridám soľ, olej,
zamiešam a rozriedim vodou tak aby vznikla taká slizká masa, vtedy je to
akurát...
04 apríla 2015
Veľkonočná torta
tento rok som mala v pláne upiecť nejakú veselú veľkonočnú tortu, hlavne aby bola farebná, taká jarná keď už nám na Veľkú Noc sneží... moja voľba padla na špenátovú, krásne zelenú tortu, špenátové robím väčšinou rolády na slano, piecť tortu bol tak trochu risk ale musím povedať, že vyšiel viac než dobre... jemný, šťavnatý korpus v spojení s jemnou tvarohovou plnkou bol naozaj dobrá voľba a určite som ho nepiekla posledný krát...
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)