utorok, 2. mája 2017

Višňovo čokoládová torta





Túto tortu si zamiluje každý správny čokoholik. Čokoládový korpus doplnený nasekanými orechami, višňová plnka a ľahký nadýchaný krém to je vražedná kombinácia ktorej odolá málokto. 
A verte, že jeden kúsok nestačí!






 Na korpus budeme potrebovať:
6 bielkov
200g práškového cukru
100g čokolády, môže byť horká ale aj mliečna
100g masla
6 žĺtkov
100g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
20g kakaa
150g nasekaných vlašských orechov

- z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh
- čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme, pridáme maslo a postupne všetky žĺtka
- pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva, posekané orechy a kakao
- nakoniec opatrne zapracujeme sneh z bielkov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy
- pečieme v rozohriatej rúre na 160°C asi 45-50 minút. Ja som piekla vo forme o priemere 23 cm.
Višňová plnka:
400g zaváraných višní
300ml nálev z kompótu
50g kryštálového cukru
1 balíček Zlatého klasu

- ja som použila 620g kupovaný višňový kompót. Bolo v ňom presne 400g vykôstkovaných višní a 300ml nálevu. Presne toľko, koľko treba na túto plnku. Ak by ste mali iný kopót a málo nálevu, dolejte vodou.
z nálevu, cukru a Zlatého klasu uvaríme krém
- ešte do horúceho pridáme višne a necháme mierne vychladnúť
- upečený korpus necháme celkom vychladnúť, vyberieme ho z formy a opatrne vydlabeme stred. Vydlabané vnútro si odložíme budeme ho potrebovať. 
- vychladnutú višňovú plnku navrstvíme do stredu vydlabaného korpusu
Šľahačková plnka:
500ml šľahačkovej smotany
2 bal. vanilkového cukru
2 bal. stužovača šľahačky 
šľahačku, cukor, stužovač vyšľaháme a pridáme rozdrobený korpus, ktorý sme vydlabali zo stredu
ak viete, že tortu skonzumujete ihneď stužovač netreba dávať
- plnku navŕšime na korpus a potrieme ňou aj boky
- ozdobíme, ja som zdobila višňami a čokoládou, višne som namáčala do bielej a tmavej čokolády




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára