Toto jedlo mi pripomína moje detstvo. V nedeľu mama uvarila hovädziu polievku, mäso vybrala, nakrájala na plátky, k tomu spravila rajčinovú omáčku, knedľu a obed bol hotový.
Hovädziu polievku moc často nevarím, knedľu kúpim v obchode. Aj preto toto jedlo radím do kategórie - jednoduché zložité - prečo? toto jedlo sa dá pripraviť ako jednoduchá, lacná, rýchlovka ale aj ako luxusné jedlo. Ak si kúpite lacnejšie mäso na polievku, omáčku urobíte z pasírovaných paradajok alebo pretlaku a knedľu kúpite v obchode tak je to jednoznačne rýchlovka, lacná a dobrá.
Ale ak použijete kvalitné hovädzie mäso, omáčku urobíte zo zeleniny a knedľu domácu, budete mať na stole luxusné jedlo ktorým pohostíte aj návštevu a hlavne chlapi vás budú vychvaľovať aká ste úžasná kuchárka.